Kulinarny triumf w Brzostowie! Uczennice ZS CKR mistrzyniami "Polskiej Tradycji – Polskiej Kaczki"
Ogromny sukces młodych adeptek sztuki kulinarnej z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Brzostowie! Oliwia Wegner i Maja Grubich zachwyciły jurorów swoim wyjątkowym daniem i zdobyły I miejsce w prestiżowym Konkursie Kulinarnym "POLSKA TRADYCJA – POLSKA KACZKA"
Konkurs, zorganizowany w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Kamieniu Małym, zgromadził młodych, utalentowanych kucharzy z całej Polski. Uczennice z Brzostowa zaprezentowały swoje niezwykłe umiejętności, przygotowując kompozycję, która nie tylko smakowała wybornie, ale również zachwycała kreatywnością i dbałością o detale.
Wyjątkowe danie, wyjątkowy sukces
Oliwia Wegner i Maja Grubich stworzyły prawdziwe arcydzieło kulinarne, łącząc tradycyjne polskie smaki z nowoczesnymi technikami. Ich zwycięskie danie to:
- Pieczona pierś z kaczki – klasyka w najlepszym wydaniu.
- Sos malinowo-miętowy – owocowa świeżość idealnie komponująca się z kaczką.
- Pieczeniowy pantówczok – tradycyjny dodatek w nowej, zaskakującej formie.
- Mus brzoskwiniowo-dyniowy – słodko-korzenny akcent.
- Pianka z topinamburu – lekka i oryginalna tekstura.
- Kawior ogórkowo-limonkowy – orzeźwiający i zaskakujący element.
- Oliwa pietruszkowo-miętowa – aromatyczne wykończenie.
- Chips z ziemniaka – chrupiący dodatek.
Ten smakowity i niezwykle kreatywny zestaw nie pozostawił jurorów żadnych wątpliwości – I miejsce powędrowało do utalentowanych uczennic z Brzostowa!
Gratulacje i podziękowania
Cała społeczność Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Brzostowie, a także my, serdecznie gratulujemy Oliwii i Mai tego wspaniałego sukcesu! Ich talent kulinarny i ciężka praca zostały w pełni docenione.
Ten sukces to wspaniała wizytówka Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Brzostowie i dowód na wysoki poziom kształcenia w tej placówce.
Obserwuj nas w GOOGLE NEWS