Fenomenalny sukces młodych kucharzy z Brzostowa – ich danie podbiło całą Polskę!
Uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Brzostowie – Oliwia Wegner i Nikodem Budnik – zdobyli pierwsze miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym "Czas na rybę Junior". Ich potrawa zachwyciła jury pomysłowością, smakiem i estetyką podania.
Uczniowie z Brzostowa udowodnili, że młode pokolenie kucharzy potrafi łączyć tradycję z nowoczesnością. Ich zwycięska kompozycja to ziołowa rolada z karpia podana z puree dyniowo-imbirowym, kremem limonkowym, ciastem cygaretkowym oraz marchewką i brokułem sous vide z oliwą pietruszkowo-miętową. To danie nie tylko wyglądało imponująco, ale przede wszystkim zachwyciło smakiem i wyczuciem kulinarnych detali.
Sukces, który inspiruje
Konkurs "Czas na rybę Junior" to prestiżowe wydarzenie promujące zdrowe żywienie, kreatywne podejście do gotowania i wykorzystanie polskich ryb w kuchni. Zwycięstwo uczniów z Brzostowa jest dowodem na to, że edukacja kulinarna w szkołach rolniczych przynosi znakomite efekty, a młodzi kucharze potrafią zaskakiwać profesjonalizmem i pasją.
Duma szkoły
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Brzostowie od lat kładzie duży nacisk na praktyczną naukę zawodu oraz rozwój umiejętności uczniów. Sukces Oliwii Wegner i Nikodema Budnika to nie tylko powód do radości, ale też potwierdzenie wysokiego poziomu nauczania w tej placówce.
Zwycięstwo w ogólnopolskim konkursie to dla młodych kucharzy ogromna motywacja do dalszej pracy i rozwijania pasji. Ich sukces pokazuje, że marzenia o kulinarnej karierze naprawdę mogą się spełnić – jeśli połączy się talent, wytrwałość i serce do gotowania.