WiadomościMajówka z grillem. Nie samym mięsem człowiek żyje

Majówka z grillem. Nie samym mięsem człowiek żyje

Jeszcze kilka lat temu Polacy stawiali znak równości miedzy słowami „grill” i „mięso”. Ale czasy się zmieniają i dziś uczta grillowa to też święto dla osób, które stronią od mięsa.

Majówka z grillem. Nie samym mięsem człowiek żyje
Redakcja 7dni Piła

Prostsze w przygotowaniu, mniej pracochłonne i tak samo smaczne. To zalety warzyw (i niektórych owoców) z grilla. Nie więc nic dziwnego, że od dłuższego czasu majówkowy grill nie kojarzy się już tak powszechnie z samym mięsem.

Pita z fetą i cebuląSkładniki:gotowa pita,cebula,ser feta,sól i pieprz,cukinia.Wykonanie:Cukinię trzeba pokroić w grube plastry i obficie posolić. Warzywa należy odstawić na bok, aby straciły goryczkę i puściły wodę. Dopiero potem należy je grillować. Gotowe wkłada się do pity, dodając pokrojony ser. Całość jeszcze raz kładzie się na ruszcie.

News4Media/fot. iStock

Wybrane dla Ciebie