Gigantyczna jajecznica
Wielką jajecznicę z 6000 jaj smażono dzisiaj w Parku na pilskiej Wyspie. W ten sposób bito rekord Polski największej jajecznicy.
Jajecznicę smażył finalista programu Master Cheff – Matteo Brunetti oraz właściciel największej patelni plenerowej Waldemar Załuski. Wspomagał ich Zenon Hołubowski.
6000 jaj rozbijano przez prawie 6 godzin. Później jaja były wkładane do lodówki w specjalnych termosach. Prócz tego przygotowano około 6 kilogramów smalcu ze skwarkami oraz 5 kilogramów szczypiorku.

Samo gotowanie trwało ponad 2 godziny. Później porcje były za darmo rozdawane mieszkańcom Piły oraz kibicom, którzy przyszli oglądać finałowy mecz mundialu w Pilskiej strefie Kibica.
Relacja wideo ze smażenia gigantycznej jajecznicy niebawem w Telewizji Internetowej www.ITVPILA.pl oraz w lipcowym numerze „Twoje 7 dni”.
I po co to komu było? Licząc 60 gr za jajko x 6000 wychodzi 3600! Nie licząc już smalcu, szczypiorku i gazu 🙂
Ludziom się w głowach poprzewracało! Panstwo nie ma pieniędzy aby naprawic drogi, i inne rzeczy a tu jajecznica za 3600 zł! WSTYD!